Η παραλία του Σίμου είναι ίσως ο μοναδικός, αλλά καθόλου αμελητέος λόγος για να διασχίσει κανείς τη λακωνική γη με τελικό προορισμό το μικρό νησί στο νοτιoανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.

Αυτή η εξωτική λωρίδα γης με τα τιρκουάζ νερά, τους λευκούς αμμόλοφους και τους κέδρους έχει ορκισμένους φαν που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν το υποδειγματικό κάμπινγκ της παραλίας και σίγουρα ενοχλούνται από τις διαρκώς αυξανόμενες ξαπλώστρες ή το μεγάλο νυχτερινό κλαμπ που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο λόφο πάνω από τον Σίμο.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το νησάκι των 19 τ.χλμ. δείχνει να μην αγαπάει την πολλή φασαρία. Άλλωστε, εδώ θα έρθετε για παραδεισένια μπάνια και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι, που είναι και ο μοναδικός οργανωμένος οικισμός, με την όμορφη περαντζάδα και τα πολύχρωμα καΐκια που προμηθεύουν τα λιγοστά ταβερνάκια με φρέσκα θαλασσινά.

Στο κέντρο του σχηματίζεται μια μικρή χερσόνησος όπου δεσπόζει ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, αγαπημένο μέρος για hang-out των νεαρότερων που, όταν νυχτώνει, κατευθύνονται προς τα κει με μπίρες και… laptop, αφού στο σημείο παρέχεται δωρεάν wi-fi. 

Πηγή : athinorama.gr